Cozyness…

Funderar på förändringar här ”hemma”, mest för trivsel och levnadsstandard. Som jag tidigare nämnt kommer arbetet med att ljusa upp lägenheten fortsätta under 2009. Ljusare färger i kök och hall. Och sedan ska jag få ändan ur vagnen och få upp listerna i taket i sovrummet.

Men förutom det om ekonomin tillåter skall jag byta golvet i köket och hallen, funderar på ett Forbo Forshaga golv i träimitation( Donau eller Macon,
plast för enkelheten i städningen. Dessutom är det ju våtutrymmen, så plastgolv underlättar ju.

Sedan funderar jag allvarligt på att skaffa mig en kamin lik denna, eller att kalla den för kamin kanske är att ta i, men jag tror den skulle passa hos mig. Och tillföra både lite värme och mysighet. Den finns på 24sevenliving och säkert även på andra ställen, men det är ju själva idéen jag är ute efter.

Det är en tanke, att sitta i sin soffa med en liten whiskey, och läsa en god bok och njuta av strålningsvärmen från en ”instant fireplace”.
Trår jag skulle må bra av det, behöver allt lite mysighet runt mig för att kunna slappna av.
Just nu bränner jag massor av värme ljus i stället, och de jag har nu är bokstavligt talat skitdåliga. Så köp inte ”Euro Shoppers” värme ljus, de brinner ojämt och ofullständigt !

Beträffande en liten ”fireplace” så vore ju det bästa att hitta en liknade lösning som denna i närområdet, så man slipper en massa frakt och annat otrevligt !

På tal om närområdet så har jag funderingar på byte av säng också, har ju haft denna sängbotten i säkert 15 år, och den börjar bli gammal.

Precis som jag ( skrattar ).

Hittade i alla fall ANA Sängar i närområdet, så tanken finns där, får väl se hur mycket man gör av den. Vore ju trevligt med en ställbar säng att avnjuta morgonkaffet i medan man slötittar på något mindre intressant morgonprogram.

Och när vi ändå är inne på praktiska ting så är det ju så mycket mer som vore bra att ha, en ny tvättmaskin och torktummlare, en ny spis, en takfläkt till sovrummet. Och visst är det bra att ha drömmar, men jag får nog ta ett steg i taget som vanligt och såvida inte det dimper ner ännu en trisslottsvinst i Nybro, till undertecknad, skjuta drömmarna på framtiden.

Nå, skall fortsätta knåpandet, tänkte få upp en ny takkontakt och sedan tvätta taket i tamburen idag, så jag kan måla det, kanske i kväll. Bara det kommer ljusa upp tamburen märkbart. Som jag tidigare nämnt tror jag att taburen kommer få följa sovrummets mycket ljusa lila, men med ett undantag, jag skall lägga en skarp mörkare linje 1 – 1.5 m från golvet och svampa nederdelen med en mörkare lila ton. För att skydda väggen från eventuella fläckar, för av någon anledning så finns det ju folk som tydligen ”klättrar” på väggarna när de tar av sig dojorna/pjuksen eller skorna…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.