In Swedish – Sverige står inför en ny utmaning !


Sverige står inför en ny utmaning ! 

Det är min uppfattning att vi inte kan annat än att gilla läget, skademinimera, 
och tillse att det inträffade inte inträffar på nytt eller förvärras.
Jag tror att SD måste behandlas som vilket annat parti som helst, de representerar ju trots allt en del av den Svenska befolkningen. Att begränsa SD’s möjligheter att just representera tror jag i förlängningen är att skapa sig en naturkatastrof som bara väntar på att få inträffa.

Att valsystemet behöver ses över råder det inget tvivel om, men det måste skötas på ett sätt som är snyggt. Ett sätt som innebär att så få som möjligt ser det som ett otillbörligt försök att fördela ”makten” så att det gynnar vissa partier, och missgynnar andra.
Att blunda för ”problemet” är inte en godtagbar möjlighet.
För övrigt blir jag rysligt trött när ”experter” menar, på fullt allvar, att människor röstar ”si eller så” på grund av grupptryck. De menar således på fullt allvar att Svenska folket är en massa, utan egen karaktär och eget tänkande !
Jag tror mer än så om innevånarna i Sverige.
Det är min övertygelse att det i mångt och mycket är proteströster som givit SD de mandat de hitintills blivit tilldelade. Det är synd att de inte hittade ett annat alternativ än just SD. 
Jag har ganska bestämda åsikter, och har haft sedan barnsben, men visst finns det tillfällen då jag lyssnar och påverkas av andra i mina beslut, men det är knappast ett grupptryck. Jag tar ansvar för mina beslut, och skulle aldrig skylla ett av mina beslut på någon annan !

Men om nu det Svenska Folket är så som experterna anser en ”massa” utan karaktär och eget tänkande, så tycker jag det är hög tid att ”Folket” lär sig att ta konsekvenserna av sitt egen handlande. Tvingas släppa tanken på att staten tänker åt ”mig”, och accepterar att vi inte bara har rättigheter här i livet, utan minst lika många skyldigheter.
Och i den processen så formas förhoppningsvis det smala brosksnöret om till en ryggrad !

Avslutningsvis hoppas jag att onsdagsrösterna har en positiv effekt på valresultatet. En effekt som stabiliserar den hönsgård, eller ”kindergarten” som Svensk politik förändrats till sedan kvällen den 19 September.

För att lösa det problemet som Sverige har skapat sig självt så måste vi ha en stark, och tydlig majoritets regering. En regering som förutom att leda Sverige under en svår kris, visat sig vara flexibel och innovativ. En regering som kan ta till sig problemet, lösa de bakomliggande orsakerna, och därigenom oskadliggöra problemet.För mig är den regeringen en stark Allians regering, som har en tydlig kurs utlagd mot ett bättre Sverige !

1 kommentar

 1. Jenny skriver:

  Jag blev inte förvånad egentligen men jag hoppades ju att jag skulle ha fel och att SD inte skulle kommit över gränsen.
  Jag är starkt ogillande när det gäller rasism men jag tror inte det helt och hållet handlar om rasism för de som valt att rösta på SD. Jag tolkar det som en protest mot något som många upplever inte går rätt till i vårt samhälle.
  Vad som gör mig glad är att se alla som protesterar och öppet visar sitt ogillande mot den grundläggande ideologin som SD har, MEN det går överstyr när man börjar hota SD väljare.
  Alla har vi rösträtt och vi har rätt att rösta på vem vi vill utan att behöva utsättas för hot.
  Det är en rättighet, samtidigt som jag även kan tycka att det är ens skyldighet att gå och rösta för att visa vad man tycker när man väl har chansen att faktiskt visa och påverka.
  Detta har väljarna gjort.
  Förhoppningsvis så kommer det något gott ur det här, förhoppningsvis så kommer vår invandringspolitik förbättras. Säkert inte genom att SD faktiskt får igenom några sakfrågor utan bara genom att ha de mandat som de har tvingar de litegrann de övriga partier att faktiskt ta ställning. För SD kommer ju inte vara tysta i fyra år precis….
  Dock hoppas jag att behovet av att rösta på dem om fyra år har försvunnit för många väljare.
  Har vi tur, så får moderaterna de ca: 7000 röster som de fattas imorgon utav de 100.000 röster som faktiskt inte är räknade eller blivit giltiga ännu.
  En majoritets regering kommer stärka Sverige på många sätt men främst ekonomiskt samt att det kommer bli lite mindre ”tjafs”.
  Så… vi behöver inte gilla SD men vi måste gilla läget och absolut respektera varandras rösträtt och rätt till att tycka olika.
  Samt arbeta för att minska den rädsla som finns för oliktänkande, olika kulturer och religoner.
  Vi är alla människor i grund och botten, stöpta i olika former och nyanser. Med mer kunskap och större insyn så föds förståelse.
  Världen är inte svart och vit…..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.