Granskning…

Idag har det i media talats mycket om Sofia Arkelsten, och bland annat Expressen och Expressen TV lägger fram Sofias deltagande i ett miljöseminarium så som en skandal. Detta på grund av att Shell bjudit in henne i egenskap av Moderaternas talesperson i miljöfrågor. Och vidare betalat hennes resa och boende på plats.
Något vi skattebetalare egentligen borde vara tacksamma för, eller hur ?

Med lite vilja kan allting vinklas till att underbygga den ståndpunkt man själv har, och det anser jag att Expressen gör i detta fallet. På expressens första sida står bland annat att läsa ”Här berömmer Sofia Arkelsten oljejätten i riksdagen”.

Efter en lång ”inledning” framförd av reportern Christian Körner kommer de lösryckta meningar Expressen valt ut. Och det Sofia säger, med avseende på ”Shell” är citat :
Till och med bensinbolag som Shell och Preem pratar om klimatfrågorna, och det är bra. Jag tror att de stora förändringarna kommer att ske i de mest utskällda branscherna.”

Jag arbetar som vissa känner till, till sjöss, och närmare bestämt på tankfartyg, så jag kan understryka att allt det Sofia sade redan 2008 är sant. Dessutom är jag övertygad om att de stora förändringarna har påbörjats, och måste fortsätta för att inte säga intensifieras i just den bransch där jag själv arbetar. Oljebranchen är utskälld, och ur många aspekter med rätta, men det finns ljuspunkter, precis som det gör på en nattsvart himmel. Förändringar och förbättringar ur miljösynpunkt är inte ett nödvändigt ont, utan en självklarhet. Att nämnda bolag själva deltar i miljödiskussionen är ju verkligen positivt !

Att Shell väljer att premiera ett forum för diskussion, och kontakt skapande kan knappast ses som negativt. Det borde snarare ses som ett steg i en riktning där företag, regeringar, till och med privatpersoner, samarbetar för att skapa bättre och bättre miljöförhållanden inför framtiden. Det är vidare min uppfattning att det är en större ”synd” att inte tacka ja till en möjlighet att delta i dylika forum, än det är att Shell i just detta fallet valt att stå för de tillresandes rese- och boendekostnader.

Oavsett om det är ett PR-jippo för bränslesnåla bilar eller ett seminarium, så är kontakt knytande A och O. Möjligheten att träffa studenterna, och delta i seminariet, anser jag är minst sagt goda skäl till att åka, att denna möjlighet till kontakt knytande dessutom inte belastat statskassan är ju en ren bonus !

Jag tror på Sofia Arkelsten, och hennes förmåga att utveckla Moderaterna och bidra till Sveriges utveckling. Jag tror vidare att miljöarbetet måste ske unisont, vi måste alla entusiasmeras dra åt samma håll. Jag tror att företagen, precis som miljöorganisationerna måste beredas plats i miljödiskussionerna, första steget till förståelse ligger i kommunikation.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.