Att handla små saker i julrushen..

Japp, efter moget övervägande gick jag till kvantum, det regnar, och är rått ute.
Jag ville bara ha något litet för att bryta av mot den ekonomiska kosten jag lever av. Tänkte inte på när i december vi befinner oss, men bevisligen finns det andra i närområdet som upptäckt när det är.

Torghandeln pågick för fullt, Willys var fullt med folk så även Coop, men jag knatade bort till Kvantum och möttes där av överfulla shoppingvagnar, stressade människor, med den där tomma ”handla” blicken.
Varför måste det vara så ?

Är det inte en familjehögtid, då man ska trivas, mysa och ha ett skönt avbrott från vardagen ? Den här köp och handelsfixerade julen är inte vad jag vill ha. Jag vill gärna ha en julmiddag, lagar den gärna själv och har vänner och familj omkring mig. Men, varför gör folk allt i sista sekunderna ? Varför stressa så mycket, får de inte tillräckligt av det under resten av året ?

Jag handlade bara wienerkorv, några lussebullar, har inte bakat i år…
Och så köpte jag Kung Oscars pepparkakor, och lite ädelost, på tub, har inte testat det, brukar alltid köpa vanlig ost… Sedan köpte jag en flaska av Icas glögg, den är ekonomisk och med en liten skvätt whiskey i är den juligt angenäm.

Ja, i morgon kväll åker jag nordvart till släkt och vänner, för att förhoppningsvis ha en behaglig och avslappnade jul, vet inte riktigt hur länge jag blir där eller om jag får tillfälle till utflykter ännu. Tycker om att i alla fall ha en grovplanering över mitt liv, och att vara utan, det är jobbigt. Jag tycker inte om det i alla fall, skulle vilja veta, i alla fall kunna planera lite…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.