Antaganden skall ej grundas på otillräckliga observationer

Det är intressant att följa med i mediabruset, hur pendlar svänger, hur kappor vänds. Hur sökandet efter gemensamma nämnare gör att både politik och journalistik blir allt mer homogen.
Det är nästintill skrattretande att följa mediahusens sökande efter en väg genom en mörklagd skärgård, hur även de politiska partierna söker väg utan att ha uppdaterade sjökort och i förekommande fall utan att ha en aning om var de befinner sig.

Jag har sett flera ”ledare” uttrycka behovet av stödröstande, vidare betona att ett ökande antal av ”väljarna” kan tänka sig att stödrösta för att rädda partierna kvar i riksdagen. Det kan nog tänkas vara ett så gott syfte som något, men varför?

Är den politiska åsikten hos en redaktion, eller en redaktör, så viktig att den skall få lov att styra dig i valet 2018?

Varför stödröstar vi?


Jag funderade igenom det för några år sedan, jag var som jag tidigare nämnt Moderat på den tiden.
KD hade vissa problem med väljarstödet redan då, och jag diskuterade med vänner och bekanta om att stödrösta på KD.
KD var på den tiden mitt andrahandsval, och det fanns en klar risk att KD skulle ”åka ut”.

Men efter att ha diskuterat det fram och tillbaka så kom vi fram till att det enda stödröstandet bidrar till är att vidmakthålla en ordning där minoritetsregeringar är regel snarare än undantag.

Makten, eller möjligheten att i riksdagen söka genomföra sin politik skall vara grundad på folkviljan.

All makt utgår från folket(ref), som vi alla vet,
även om vissa statliga mediahus(ref) har missat den lilla detaljen.

I år talas det talas vitt och brett om bortkastade röster. Finns det bortkastade röster.
Varför är den ena rösten mindre värd än den andra och varför skall vi med en dåres envishet hålla fast vid de sittande partierna. Senast idag(Expressen 2018-07-03) läste jag i en kvällstidning om hur viktigt det är de borgliga partiernas väljare börjar fundera över att stödrösta på Moderaterna.

Varför finns det ett egenvärde i att Moderaterna i valet blir näst största parti, varför skall du rösta på ett parti du inte egentligen ser som ditt eget för att åstadkomma det ?

Moderaterna är mitt andrahandsval, det skall erkännas, men inget i de utspel jag sett de senaste månaderna förändrar mitt beslut att lämna för engagemanget i Medborgerlig Samling. I mina ögon finns det bara ett parti som vill stärka individen, begränsa staten, vässa den, satsa på kärnuppgifterna och sänka skatten. Det partiet är det liberalkonservativa Medborgerlig Samling.

Vart fjärde år har vi i Sverige en folkomröstning, en folkomröstning som över åren reducerats till en ren skönhetstävling där partiledare söker övertrumfa varandras förslag på hur att göra det bättre. Ofta är förslagen tagna ur sitt sammanhang och utan att ha någon som helst verklighetsförankring. Men det kan både låta bra och se bra ut på pappret. Men många gånger blir resultatet efter 4 år i bästa fall ”en fingertutt”(ref).

Hade jag fått be Dig om något, så hade det varit att inte låta detta valet, 2018, bli en folkomröstning om den ena eller andra hjärtefrågan.
Läs på så mycket du kan och orkar, bilda dig en egen uppfattning om vilket parti som ligger dig närmast och viktigast av allt: gå och rösta! 

Vad du röstar på är i praktiken underordnat ATT du röstar, demokrati bygger på folkvilja.
– I en demokrati skall inte varesig vänstern eller högern diktera vad du bör rösta på, hur du skall tycka.
– I en demokrati bör alla partier eftersträva att söka väljarnas förtroende för den målbild de presenterar för samhället.
– I en demokrati bör stadsmedia hjälpa dig som väljare att skapa din egen uppfattning och således vara en trovärdig källa till information.
– I en demokrati skall ett val inte handla om taktikröstande eller enskilda hjärtefrågor.

Kräv förändring den 9e September!

I en demokrati är Din röst värdefull, i en demokrati är Din röst avgörande för de kommande 4 årens politik. I en demokrati skall partierna och politikerna söka stöd hos befolkningen, i en demokrati utgår all makt från folket!

Medborgerlig Samling vill ha ett samhälle där människor har mer makt över sina liv och pengar. Staten satsar på kärnverksamheten och skatten sänks. Staten ska vara stark där den behövs och hålla sig borta från områden som bäst hanteras av medborgarna själva utan statlig inblandning. Sverige kan inspireras av Schweiz!

Vi vill genomföra en stor renovering av hela statsapparaten och lägga ned onödiga myndigheter och ta bort bidrag så att människors egen initiativkraft stärks.

Därutöver vill vi få ordning på invandringspolitiken, med i praktiken ett asylstopp, och stå upp för västerländska värderingar och sekulär stat. Vi vill att lag och ordning ska återupprättas överallt. Vi vill även att skolan åter ska lära ut fakta.

Men sist men inte minst: Vi är en demokratirörelse! Vi vill kämpa för yttrandefriheten, stärka det personliga mandatet och ansvaret för politiker och tjänstemän, men också förnya demokratin genom att byta ut broilerpolitikerna. Vi har kandidater med yrkeserfarenhet!

Det är därför jag söker din röst, ditt förtroende, för att få representera dig i Riksdagen(44), Stockholms Läns Landsting(4) och i Huddinge Kommun(1).

Är du nyfiken på Medborgerlig Samlings politik finns det massor att läsa i våra politiska program: https://www.medborgerligsamling.se/politiska-program/ 

#politikerMEDyrke #MEDval18 #SvPol #MEDs_sjökapten 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.